5 juni 2008

släktträff, boys och bekvämlighet

Är väldigt trött och lättirriterad för mycket. Vitaminbrist. Laktosintolerans (here we go again!). Myggbett som aldrig slutar klia och aldrig vill läka. Illamående. Stress. Jag har tagit på mig för mycket, och nu vill jag ur det. Men det verkar inte gå.

Var i alla fall på släktträff i söndags. Syster Mala var med och piggade upp den annars lite sega tillställningen. Jag hade min fina klänning och pappa var på bra humör när han fick prata med folk om allt möjligt och farfar. Det var faktiskt också lite spännande att få reda på mer om vår bakgrund, kavata torparbarn som mobbats av Per Lagerkvists syster, fattighjon som fick låna pengar till sina barns kistor, pojkar som fick bevittna dagsverkarnas träskovandring i den kalla vintern och 'därför blev jag för alltid socialist'. En för alltid tjuvstämplad farsfars farfar som bara försökte göra det bättre för sin familj. I like it.

Sen igår så skjutsade jag boysen till Sweden Rock, det vill säga Norje. Det är trots allt en bit i sommarvärmen och trots att Helena gjorde mig sällskap så sjönk humöret till lågt och sen till helförbannad på allting och fräste åt vem som helst. Detta har tyvärr hållt i sig och den mysiga kvällen som skulle vara blev inte så. Allt detta plus huvudvärk.
Fick dock ta ett smashing kort på boysen med ölhögen som dem gärna posade med men inte kunde frakta, tacka vet jag Siri som snodde en vagn från systembolaget.

Så till detta med bekvämlighet. Eftersom hela min kropp och själ liksom ryker av irritation på allt och alla så drabbar det nu med full storm dem bekväma jävlar som missar livet på grund av sin bekvämligthet. Jag vet att jag själv ofta skulle tala för bekvämlighet istället för någonting annat men nu är jag irriterad och saknar logik.
So, att välja ett tråkigt alternativ (exempelvis innehållande lumparkillar) i favör för något mer mentalt stimulerande (om det så än krävs en kortare bilfärd) känns för mig helt ologiskt och fel just nu. -Och det finns människor som alltid gör såhär. Jag kan stötta att vara bekväm och lite halvslö många gånger, men dem som alltid är det, dem jävlarna ska skjutas.

Men imorgon blir det Halmstad och då ska jag vila vila vila.

Inga kommentarer: